24 мая 2013

Обираємо декоративну штукатурку

Обираємо декоративну штукатурку

 

ОБИРАЄМО ДЕКОРАТИВНУ ШТУКАТУРКУ

Декоративна штукатурка - найдавніший в історії цивілізації вид опорядження стін і стелі. Він відомий ще з часів Єгипту та Римської імперії, де вправні майстри, які вміли малювати та створювати мистецькі шедеври, могли відтворювати глибину кольору та яскравість різних відтінків, як на зовнішніх, так і внутрішніх стінах будівель. Це надавало розкішного вигляду спорудам тієї епохи. Декоративну штукатурку традиційно використовували для оформлення елітних, особливо багатих споруд - як правило, це були храми, театри, палаци, замки тощо.

З плином часу та появою сучасних матеріалів для опорядження приміщень, а також розвитком нових технологій, удосконалилася й декоративна штукатурка. Нині вона відома не тільки своїми практичними властивостями, а й чудовими ефектами, які можна отримати при нанесенні. Таке покриття цінується за якісну тепло- та гідроізоляцію стін, а також за довговічність, привабливий зовнішній вигляд і непримхливість у догляді.

Так чому ж декоративна штукатурка на сьогодні є найпопулярнішим матеріалом, що застосовується при опоряджені фасадів та інтер’єрів? Уся справа у наступних особливостях.

У першу чергу – це універсальність. Адже штукатурка придатна як для внутрішніх, так і зовнішніх робіт з оздоблення поверхонь. Вона прекрасно «зчіплюється» з цеглою, бетоном, шпаклівкою, гіпсокартоном та фарбами і є достатньо стійкою - не вицвітає на сонці, витримує морози, вологу і механічний вплив, а також створює умови для природної вентиляції стін, не виступаючи для цього перешкодою. Вкрита штукатуркою поверхня не боїться атмосферної вологи, тому може слугувати досить довго.

По-друге, декоративна штукатурка чудово підходить для маскування вад поверхонь у тих випадках, коли необхідно приховати ямки, тріщини, нерівності та ін. При необхідності її можна легко змінити, оновити або навіть відремонтувати. Обробка стін за допомогою декоративної штукатурки дає широкий політ фантазії, адже дозволяє створювати неповторні візерунки з відтінками старовини або сучасності, перетворюючи ваш будинок на справжній витвір мистецтва.

Простота у догляді – ще один «козир» цього матеріалу. Адже очищення поверхонь, вкритих декоративною структурною штукатуркою, від різного виду забруднень легко здійснюється за допомогою звичайної щітки або поролонової губки із застосуванням стандартних миючих засобів або мильної води.

Ринок пропонує безліч варіантів декоративного штукатурного покриття на будь-який смак. Проте як їх розрізнити та обрати саме те, що необхідно саме Вам?

Слід знати, що структурні штукатурки розмежовуються залежно від типу вяжучих компонентів та фактури поверхні. Відтак існують мінеральні штукатурки, акрилові, силікатні та силіконові.

Поговоримо більш докладно про кожний з цих видів.

Найбільшою популярністю користується мінеральна штукатурка. Головні її плюси - це паропроникність, довговічність, низьке водопоглинання і, до того ж, невисока вартість. Такий вид обробки має досить високий рівень міцності і стійкості до розтріскування. Мінеральні штукатурки - сухі будівельні суміші на основі білого цементу, які легко перетворюються в розчинову суміш потрібної консистенції при замішуванні з водою. Їх дуже часто застосовують в "мокрих" системах зовнішнього утеплення фасадів. Але серед недоліків цієї штукатурки варто вказати необхідність наступного фарбування та невисоку еластичність.

Наступний вид – акрилова штукатурка. Хоча вона трохи і дорожча за мінеральну, проте головними її перевагами є висока пластичність, зносостійкість, а також наявність широкої кольорової гами. Особливо варто акцентувати увагу на високій стійкості до ультрафіолетових променів, а також високих та низьких температур. Єдиним недоліком акрилу є низький рівень паропроникності. Основа штукатурок - акрилові смоли, тому, на відміну від мінеральних штукатурок, вони не потребують розведення і є готовими до застосування.

Силіконові штукатурки - це повністю готові будівельні суміші на основі силіконових смол. Головні їхні плюси - висока паропроникність, гідрофобність, стійкість до ультрафіолетового випромінювання, а також високий термін експлуатації та самоочищення. Ці штукатурки не електризується, відповідно, не «притягають» пил. Такі позитивні характеристики пояснюють досить високу ціну.

Що стосується силікатної декоративної штукатурки, то вона містить в якості звязуючого компонента калієве рідке скло, що має відмінні властивості - самоочищуватися від пилу та «дихати».

Хоча штукатурка і має достатньо високу ціну та менший вибір кольорів, але вона цього варта. Погодьтеся, індивідуальна, яскрава, ексклюзивна, вона створює приголомшливий візуальний ефект. Якщо Ви хочете зробити свій будинок довговічним, із дотриманням правильності показників, то декоративна штукатурка - саме те, що Вам потрібно.

ТМ Siltek – це безліч варіантів мінеральних та водо-дисперсійних декоративних штукатурок, виготовлених на сучасному автоматизованому підприємстві ПрАТ «Термінал-М», що є лідером серед вітчизняних виробників сухих та рідких будівельних сумішей.

Асортимент ТМ Siltek пропонує на вибір розмаїття кольорів та фактур декоративних матеріалів, що стануть не тільки прикрасою, але й надійним захистом вашого будинку.

Розглянемо найпопулярніші види декоративних штукатурок у цьому сезоні:

Штукатурка «короїд» Виготовляється на акриловій, силіконовій та мінеральній основі, і має розмір зерна 2 мм, 3 мм. Свіжий шар штукатурки затирається пластиковою теркою - саме так і виходить фактура «короїд». Одиничні зерна наповнювача в матеріалі обертаються під час процесу затирання і, таким чином, розкреслюють штукатурку в напрямку руху терки. Залежно від техніки затирання (вертикальна, горизонтальна, кругова) можна надати будь-якого індивідуального вигляду. Розмір зерен безпосередньо впливає на те, буде фактура пом'якшеною або ж більш виразною. Розмір зерна штукатурки і потрібний колір можна обирати індивідуально, а тому «короїд» вважається відмінним матеріалом для декору як фасадів, так і інтер'єрів.

Штукатурка «камінцева» виготовляється на акриловій, силіконовій, силікатній та мінеральній основі із зерном розміром 1,5 мм і 2,5 мм. Це однорідна пластична маса з великим вмістом зерен кварцу однакової структури. Після затирання пластиковою теркою штукатурка постає у вигляді густо покладених дрібних камінчиків. Вона має елегантну поверхню, а такі її особливості, як неоднорідність розміщення самих зерен і їх розміру, лише підкреслюють витончену дизайнерську особливість будь-якої будівлі.

«Мозаїчні штукатурки» укладаються на поверхню і розгладжуються за допомогою металевої терки. Залежно від розміру зерен виходить більш гладка або ж шорстка поверхня штукатурки. Прозора смола є звязуючим елементом у такій штукатурці, а кольорові дрібні камінчики різнокольорового забарвлення - її заповнювачем. У результаті отримуємо штукатурку, що відмінно протистоїть пилу, бруду, і при цьому легко миється. ТМ Siltek пропонує розмаїття відтінків на будь-який смак.

Декоративна штукатурка – практична і довговічна, унікальна і неповторна, екологічно чиста і оригінальна. Прийняття правильного рішення залежить тільки від вас, тому, ретельно ознайомившись із нашими рекомендаціями, сміливо йдіть купувати саме декоративну штукатурку. Вона не тільки забезпечить радість від візуального споглядання стін будинку, у якому Ви живете, а й додасть впевненості у довговічності цієї краси. Більш детально можна ознайомитись на сайті:  siltek.kovalska.com

 

Источник: TM "Siltek"
Пожаловаться модератору